Výhody a nevýhody brazilské epilace

Výhody a nevýhody brazilské epilace

Brazilská epilace

Názory na zbavování se chloupků v intimní oblasti se velmi různí. Zatímco jeden tábor razí cestu dohola, druhý tvrdí, že chloupky mají svůj smysl. Brazilská epilace je metoda odstranění chloupků určená pro intimní partie těla a třísla. Znamená tedy celkové odstranění nechtěných chloupků.
Chloupky se vytrhávají i s kořínkem z folikulu. Vzhledem k citlivosti těchto partií je nejvhodnějším materiálem pro brazilskou epilaci cukrová pasta, která nepoškodí jemnou pokožku a sliznici v těchto oblastech. Metoda je vhodná jak pro ženy, tak pro muže. V Evropě se pod pojmem brazilská epilace označují i takové varianty epilace, při kterých se v intimní oblasti ochlupení částečně ponechá dle přání zákazníka.
Tento druh epilace začíná být více a více populární, zejména tedy v letním období. Pokud by vás odrazovala velká bolest, můžete vyzkoušet laserovou epilaci, která je díky anestetickému krému méně bolestivá.

Něco málo z historie brazilské epilace

Trend brazilské epilace se rozšířil v 90. letech a v současnosti se považuje za velice oblíbenou metodu úpravy třísel. Tato metoda epilace se zrodila v tropické Brazílii, kde bikiny zakrývají opravdu jen to nejnutnější. Z tohoto důvodu je tato epilace velmi důkladná a nenechá na vás ani chloupek! V evropské variantě zůstává maximálně úzký proužek či jiný tvar.

Průběh brazilské epilace

Brazilská epilace se provádí bez spodního prádla. Ideální délka chloupků pro proceduru je 5-10 mm. Na intimní partie se nanese dezinfekční tonikum, osuší se a zapudruje. Poté je nanášena cukrová pasta nebo epilační vosk, který strhnutím odstraňuje chloupky i s kořínky. Během ošetření budete požádáni o změnu polohy na lehátku, tak aby mohly být odstraněny všechny nechtěné chloupky. Kosmetička při epilaci používá hygienické rukavice. Všechny pomůcky k epilaci jsou jednorázové.
Po epilaci je pokožka ošetřena zklidňujícím a čisticím tonikem. Na závěr si můžete nechat aplikovat přípravek pro zpomalení růstu chloupků.

Výhody a nevýhody

Po brazilské epilaci se většina žen cítí volnější a více sexy, spoustě partnerů se to také líbí více. Také si můžete dovolit daleko odvážnější střihy plavek, a lépe se tak opálit. Na druhou stranu je brazilská epilace velmi bolestivá a je potřeba ji podstupovat pravidelně každých 5–6 týdnů. Dobrou zprávou je, že při pravidelném ošetření rostou chloupky méně husté a tvrdé.

Bez bolesti a natrvalo

Pokud se bojíte bolesti a nechcete každý měsíc chodit na epilaci znovu, vyzkoušejte laserovou epilaci. Její efekt je trvalý, protože laser zničí chloupek i s kořínkem, takže žádný už nikdy nenaroste. A bolest? Té se bát nemusíte, protože se před zákrokem nanese anestetický krém. Nevýhodou může být akorát cena, která je oproti běžné epilaci vyšší. Z dlouhodobého hlediska se ale určitě vyplatí.