Epilace cukrovou pastou pro začátečníky

Epilace cukrovou pastou pro začátečníky

Cukrové pasty jsou díky svému přírodnímu složení ideální pro epilaci citlivé pokožky. Odstraňování chloupků cukrovou pastou je méně bolestivé než epilace voskem, nezpůsobuje zarudnutí pokožky ani alergické reakce, můžete s ní epilovat i nejcitlivější místa a to nejlepší – je vhodná i pro začátečníky na doma.

Jak vybrat cukrovou pastu?

Současný trh nabízí velké množství cukrových past, se kterými můžete epilaci provádět. V nabídce naleznete produkty jak pro profesionální použití, tak pro domácí odstraňování. Při výběru je důležité zhodnotit stav pokožky a také oblasti, které chceme epilovat. Velkou roli při výběru hraje také teplota v místnosti, kde se chystáme epilaci provádět. Pro začátečníky jsou vhodné pasty, které se dají ohřívat v mikrovlnné troubě, tak abyste nemuseli dokupovat žádné další vybavení.

Zvolte si správnou techniku

Pro provádění epilace pomocí cukrové pasty můžete vyzkoušet dvě metody. Buď pastu nanášíte a strháváte pouze prsty, nebo si na pomoc při nanášení přepravíte dřevěné špachtle a proužky epilačního papíru na strhávání. Pro úplné začátečníky doporučujeme nejprve začít s těmito pomůckami a postupně přejít k práci pouze prsty, tak aby byla pokožka co nejméně podrážděná.

Zatnout zuby – začínáme

Vybranou cukrovou pastu zahřejeme dle pokynů výrobce. Obvyklá pracovní teplota je okolo 40 °C. Před nanesením vyzkoušejte teplotu tak abyste se nepopálili. Hmota musí být na dotek teplá, ale nesmí příliš pálit, konzistencí je podobná žvýkačce. Během zahřívání pasty si připravte všechny pomůcky, tak abyste je měli po ruce a nemuseli odbíhat s nanesenou pastou.
  • Použijte přípravky určené k ošetření před epilací. Pokožka musí být před nanesením dokonale suchá a čistá. Doporučujeme použít předepilační tonikum pro odmaštění pokožky a poté zasypat epilačním pudrem pro dokonalé přilnutí pasty.
  • Poté naberte požadované množství pasty a prsty vytvořte kuličku (velkou přibližně jako vlašský ořech). Kuličku rozetřete na vybrané místo v silnější vrstvě, proti směru růstu chloupků. Během nanášení jemně přitlačte a nespěchejte, pastu nanášejte tak, aby opravdu dobře přilnula ke všem chloupkům. Popřípadě si můžete s nanášením pomoci dřevěnými špachtlemi.
  • Při práci nepoužívejte celou dlaň, stačí konečky prstů. Prudce trhněte ve směru růstu chloupků, jako při bezbolestném odstraňování náplasti. Trhněte co nejrychleji a co nejvíce rovnoběžně s povrchem pokožky. Netahejte směrem nahoru. Nanesenou pastu není nutné strhnout najednou, ale postupně po částech. V případě potřeby postup opakujte.
  • Zbytky pasty jednoduše smyjete vodou.
  • I když je epilace s cukrovou pastou šetrná, může být pokožka mírně podrážděná a zaslouží si trochu pozornosti a péče. Proto na pokožku naneste poepilační péči, která zklidní začervenání. Proti zarůstání chloupků je dobré provádět 1-2x týdně peeling a pravidelně používat tělové mléko, aby pokožka nebyla suchá. V nabídce MIX EPIL také naleznete emulzi pro zpomalení růstu chloupků.

Tipy a triky

Žiletku na několik dní před epilací cukrovou pastou odložte a nechte chloupky lehce povyrůst.
Pokud se vám pasta během epilace trhá, je možné, že ji používáte příliš dlouho a je v ní příliš chloupků či nečistot z pokožky.
Pokud máte příliš suchou pokožku je dobré pár dní před epilací provést peeling a vyživit pokožku tělovým mlékem.