Jaké jsou výhody parafínového zábalu?

Jaké jsou výhody parafínového zábalu?

Trápí vás suchá, rozpraskaná pokožka, roztřepené nehty nebo bolest kloubů? Vyzkoušejte parafínový zábal.

Co je parafínový zábal?

Parafín je vlastně speciální vosk obohacený o vyživující látky. Díky jeho schopnosti zadržovat teplo na dlouhou dobu se používá na prohřátí a prokrvení pokožky. Parafín se nejprve rozpustí ve speciálním ohřívači na teplotu kolem 55 °C a do něj se pak ponořují ruce, chodila nebo i lokty. Parafín lze také nanášet štětcem na hůře dostupné oblasti jako jsou záda či nohy. Parafínový zábal vytvoří na pokožce pevnou vrstvičku, kterou lze po ztvrdnutí jednoduše sloupnout. Tím, že parafín vydrží měkký po hodně dlouhou dobu z něj můžete po použití na zábal vytvarovat kuličku a dále využít pro masáž dlaně ruky či zápěstí. Před aplikací parafínu se doporučuje použít hydratační krém.


V čem jsou výhody parafínového zábalu?

Díky své teplotě parafín prohřívá, a tak prokrvuje pokožku, uvolňuje svaly a snižuje bolest pohybového aparátu. Vyživující látky pak zanechají pokožku sametově hebkou a hydratovanou a pomáhají redukovat drobné vrásky. Teplota parafínu navíc otevírá póry pokožky, a tak pomáhá lepšímu vstřebání vyživujících látek a detoxikaci pokožky. Pokud si vyberete některý z produktů s vůní, může působit i aromaterapeuticky.

Parafín
Broskev
Parafín
Orchidea
Parafín
Oliva

Kdy je vhodné parafínový zábal využít?

Parafínový zábal je vhodný kdykoli. Nejčastěji se používá pro hydrataci a vyživení popraskané pokožky rukou a chodidel v zimních měsících, avšak lze ho využít kdykoli během roku. Působí skvěle i proti roztřepeným a lámavým nehtům a častým záděrám. Výrazně pomáhá pro zmírnění bolesti kloubů či svalů např. po úrazech nebo zvýšené fyzické aktivitě. Často se proto stává součástí rehabilitací.


Kdo by neměl parafínový zábal používat?

Zábal je vhodný téměř pro každého, avšak neměl by se používat na pokožku s otevřenými ranami, akutních onemocněních kůže a při přecitlivosti na teplo. Zábal se nedoporučuje pro těhotné ženy a osoby se zvýšeným krevním tlakem.