Jak se snadno zbavit chloupků v obličeji

Jak se snadno zbavit chloupků v obličeji?


Chloupky v obličeji mohou některé ženy nepříjemně potrápit. Zvlášť nepříjemné jsou ty, které jsou výrazně zbarvené a objevují se nad horním rtem, na bradě či tvářích. Nechce se vám utrácet za drahé laserové ošetření nebo pravidelné epilace, které vás zbaví knírku pod nosem a jemných chloupků na tvářích i bradě? Naštěstí existují i metody, které vám pomohou zbavit se nehezkého chmýří v pohodlí domova.
Pokožka na obličeji je velmi citlivá, proto bychom při odstraňování chloupků z této části těla měli používat co nejšetrnější metody. Tradiční způsoby používané na odstraňování nežádoucích chloupků na jiných částech těla se v tomto případě úplně nehodí.

Pinzeta

Nejobvyklejší cestou je pinzeta, kterou se knírku zbavujete chloupek po chloupku. Procedura je zdlouhavá, ale na druhou stranu, nehrozí skoro žádné podráždění kůže. Aby vytrhávání tolik nebolelo, dvěma prsty roztahujte kůži a pinzetou vytrhávejte mezi nimi. Nezapomeňte pak danou oblast vyčistit pleťovým čističem a nejlépe ošetřit uklidňujícím gelem nebo krémem.

Cukrová pasta

Traduje se, že tuto metodu odstraňování nevzhledných chloupků znali už ve starověkém Egyptě. Výhodou odstraňování za pomoci cukrové pasty je především šetrnost. Cukrovou hmotou se obalí pouze samotný chloupek, nikoli pokožka. Cukrová pasta se nanáší ohřátá na tělesnou teplotu, nechá se lehce zatuhnout a následně se strhnutím odstraní i s chloupky. Oproti vosku si poradí i s kratšími chloupky a nehrozí nebezpečí popálení pokožky. Výhodou epilace cukrovou pastou je minimální podráždění pokožky vzhledem k tomu, že se chloupky strhávají po směru růstu. Odstranění chloupků je velmi rychlé a účinné.

Epilační vosk

V domácím prostředí patří tato depilace mezi lehce bolestivější, a aby byla efektivní, chloupky musí dorůst do délky 4-5 mm. Vybrané místo se musí nejprve ošetřit speciálními přípravky, poté se rozehřátý vosk nanáší na pokožku. Po úspěšném vytrhnutí kořínků se musí pokožka ošetřit speciálními přípravky na regeneraci pokožky. Po domácí depilaci voskem chloupky dorůstají za čtyři až šest týdnů. Dobrou zprávou je, že při pravidelné epilaci chloupky dokonce slábnou a řídnou a jejich dorůstání je pomalejší.
V nabídce Mix Epil naleznete připravené sady, kde naleznete vše potřebné pro domácí proceduru, a to včetně ohřívače a speciální kosmetiky pro přípravu a zklidnění pokožky.

MIX EPIL TIP: Chloupky odstraňujte ideálně večer. Přes noc se pokožka zregeneruje a zklidní.